luni, 2 noiembrie 2020

Liceenele Iulia Rebrean, Nicola Timar și Elena Ruxandra Câmpan premiate la Festivalul Național de Poezie George Coșbuc

Ioana Nectaria BĂLAN, clasa a VII-a,
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

 

În ciuda dificultăților, Premierea celei de-a XXXVI-a ediție a Colocviilor George Coșbuc, organizată de Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Centrul Județean pentru Cultură BN, Revista Mișcarea literară, Palatul Copiilor Bistrița, Cenaclul George Coșbuc, a avut loc și anul acesta, la mijlocul lunii octombrie, la Bistroul Viena Caffe, de pe pietonalul Liviu Rebreanu, respectându-se toate restricțiile impuse.

Diplomele, însoțite de noi posibilități, au fost înmânate de scriitorul Valeriu Stancu, președintele juriului format din Olimpiu Nușfelean, Virgil Rațiu, Menuț Maximinean și Alexandru Câțcăuan. Pe lângă festivitatea de premiere, s-a susținut și Colocviul „George Coșbuc – azi”, moderat de Valeriu Stancu și Olimpiu Nușfelean. Gazda evenimentului a fost directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, domnul Alexandru Câțcăuan.

Alexandru Câțcăuan, Valeriu Stancu, Ioan  Pintea, Mariana Stancu

Menuț Maximinian, Gheorghe Vidican, Olimpiu  Nușfelean

Lista cu premianții concursului a fost publicată în ziarul Răsunetul, http://www.rasunetul.ro/festivalul-national-de-poezie-george-cosbuc-si-desemnat-laureatii-marele-premiu-andrei-moldovan . Marele premiu a fost oferit de Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud, prin directorul Ioan Pintea, criticului literar Andrei Moldovan, persoană pentru care înălțăm, în aceste zile, cu recunoștință, gânduri bune în drumul său spre cer. Premiul a fost înmânat unuia dintre fiii domnului Andrei Moldovan, prezent la eveniment.

Fiul lui Andrei Moldovan

La secțiunea Manuscrise elevi, manuscrise semnate inițial cu moto-uri, printre premianți, s-au numărat și trei eleve din județul nostru. Iulia Rebrean, clasa a X-a, Palatul Copiilor Bistrița, a primit Premiul Revistei Poezia, premiul constând în publicarea unui grupaj de versuri în revista ieșeană Poezia. Cu Premiul Răsunetul Cultural au plecat acasă Nicola Timar, clasa a IX-a, Clubul Copiilor Năsăud și Elena Ruxandra Câmpan, clasa a XII-a, Palatul Copiilor Bistrița, cele două liceene urmând să fie publicate în suplimentul Răsunetul Cultural. Elevele premiate au intervenit cu dezinvoltură în dezbatere, susținând și un microrecital, alături de poetul orădean Gheorghe Vidican.

Elena Ruxandra Câmpan, Iulia Rebrean

Iulia Rebrean, Nicola Timar

Apreciem performanța colegelor noastre și sperăm că le vor călca pe urme câți mai mulți elevi creativi ai județului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu