marți, 30 martie 2021

Umorul ca medicament la Clubul Copiilor Năsăud

 prof. Maria RUS,
Clubul Copiilor Năsăud

 


Martie vine mereu ca o meditație legată de cum ne raportăm la ființele feminine dragi. Clubul Copiilor Năsăud a gândit o modalitate, parțial, atipică de a sărbători ziua mărțișorului și ziua femeii. Profesorul Mircea Mihalache-Gava a organizat o expoziție cu lucrări realizate de elevii cercului de desen în care a fost creionat chipul mamei. Cercul de teatru pe care-l coordonez la Clubul Copiilor Năsăud a inițiat un concurs de glume unde cei implicați au observat că râsul poate fi un medicament și, mai ales, un mod de a ne depăși stările de plictiseală, furie sau tristețe. În concurs au fost intercalate momente muzicale coordonate de profesoara Alexandra Reman.


Scopul concursului a fost conștientizarea faptului că râsul ne ajută să trecem peste nemulțumiri, nereușite sau certuri. Într-o lume globalizată în care apar mereu evenimente neprevăzute, cum de altfel, este și pandemia, vom reuși să depășim stările de anxietate, să trecem cu bine și cu sufletul înseninat dacă ne vom cultiva simțul umorului. Hazul de necaz este cel care se opune gravității împrejurărilor, iar umorul te ajută să te adaptezi vremurilor și să-ți faci zilele de izolare mai ușoare, te ajută să înțelegi că e mai bine și mai sănătos să nu te încrunți sau să te umpli de resentimente, ci printr-un zâmbet să treci dincolo de ele. Astfel, chiar în aceste situații de criză, putem să ne păstrăm voia bună și optimismul, iar râsul devine, după cum spune Freud, o automângâiere și un refugiu în fața deznădejdii.


Acest concurs a fost incitant pentru cei prezenți, râsetele spectatorilor au validat glumele celor de pe scenă. S-au implicat în eveniment și profesorii coordonatori de cerc și reprezentanți ai Școlii Gimnaziale din Năsăud, precum profesoarele Timeia Csillag și Crina Roș. La sfârșitul activității cei prezenți au primit diplome, zâmbete, încurajări și aprecieri din partea colectivului de profesori de la Clubul Copiilor și a doamnei director Buia Dorina. Copiii au fost atât de încântați încât au propus ca acest concurs să se reia cât mai des și mamele, evident, au fost mai înseninate.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu