marți, 4 aprilie 2017

Bibliomaratonul – ora de lectură (proiect)

Prof. Veronica Aura URS,
Școala Gimnazială „Iacob și Ioachim Mureșanu” Rebrișoara

Uneori viața aduce cu ea noi provocări. Cei care au fost provocați în anul școlar 2016-2017 să participe la un concurs destinat poeziei intitulat „Elevii au talent” au fost câțiva elevi care au ales din proprie inițiativă să recite poezii scrise de diverși poeți români sau străini.
Elevii Școlii Gimnaziale „Iacob și Ioachim Mureșanu”, Rebrișoara din clasele a V-a A, a VI-a B, a VII-a B și a VIII-a B au ales să învețe și să prezinte în scurte momente câteva versuri care transmit emoții surprinse pe teme precum imaginea anotimpului iarna, îndrăgirea celei care mereu ne sprijină, mama.
Proiectul vine ca o necesitate în societatea noastră deoarece, azi, lumea telefoanelor smart pune stăpânire pe viața noastră, iar cărțile fizice devin istorie. Ceea ce au vrut să demonstreze acești elevi a fost un lucru simplu: poezia e nemuritoare indiferent de locul unde a apărut atâta timp cât vor exista elevi sau oameni care să aleagă s-o recite din proprie voință chiar daca răsplata a fost una pur simbolică (felicitări/aprecieri verbale, notă, diplomă, puncte).
Proiectul în care au fost implicați cuprinde și alte activități care țin de puterea lor de creație literară sau interpretarea unor roluri în alte creații dramatice. Desfășurarea proiectului are ca perioadă octombrie 2016 – iunie 2017.
Datoria noastră ca profesori și elevi e să promovăm frumosul din literatură și din tot ce ne înconjoară. Poezia este una dintre artele care și-a câștigat locul încă din vechime în sufletele oamenilor.
Lira răsuna la orice impuls dat de muze sau doar dorea să exprime acele stări sufletești profunde. Sunetul lirei îmbinat cu neprețioasele cuvinte scot la iveală adevărate creații literare.
Elevii au arătat încă o dată valoarea concretă a unor poezii și, bineînțeles, prin interpretarea lor au creat un modus vivendi transformând o sală de clasă într-o scenă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu