luni, 27 ianuarie 2020

Ce mai face Șoarecele de Bibliotecă?!


Ioana Nectaria Bălan, clasa a VI-a
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Pe Șoricelul mare amator de cărți l-am întâlnit toamna trecută, în curtea Bibliotecii Județene George Coșbuc, la Târgul de Carte pentru Copii și Adolescenți, unde i-a primit cu brațele deschise pe cititorii mici și mari. Acesta a vorbit cu copiii, oferindu-le sfaturi despre literatură și apreciindu-le gusturile literare.

După deschiderea oficială, copiii au participat la un joc propus de șoricel și asistentele lui Teodora Burje, Miruna Vlaic, Andreea Șuto, eleve ale Palatului Copiilor Bistrița. Cititorii fideli trebuiau să răspundă la una din întrebările șoricelului. Provocatoare! Creative! Drept premiu, copiii își alegeau o carte pe care să o ia acasă cu ei pentru totdeauna.

Spre sfârșitul activității, a fost rândul Șoricelului să răspundă la întrebările primite de cele trei asistente. În final, acesta a plecat și el cu trei cărți noi pentru biblioteca personală. „A fost o experiență pe care aștept cu nerăbdare să o repet în ediția a V-a a Târgului. A fost o onoare să fiu invitat la acest încântător eveniment. Aștept cu drag anul viitor pentru a mă arăta în acest cadru minunat plin de șoricei de bibliotecă. Sper că ne vom revedea curând!”, susține rozătorul de cărți.
Și dacă insistați să vă întrebați ce mai face șoricelul, vă spun sigur (îi sunt o fidelă amică): și-a adunat cărți în bârlogul de sub bibliotecă – unde e mai cald – și a început hibernarea literară, până la următorul târg, când va porni căutarea altor provizii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu