luni, 26 februarie 2018

Biserica – ajutor pentru școală


În zilele noastre biserica, școala și familia trebuie să conlucreze mai mult în vederea realizării unei educații integrale, științifice și spirituale, profesionale și morale, în special pentru creșterea copiilor și a tinerilor noștri în dreapta credință, în iubire de aproapele și în sfințenie.

La Școala Gimnazială Ocnița, Crăciunul a venit cu o mare bucurie pentru copii. Biserica și școala au fost într-o strânsă legătură și prin mai multe vizite în preajma Crăciunului la biserică și a părintelui la școală prin care s-au învățat foarte multe lucruri folositoare despre relația dintre Biserică, școală, familie.

Grupa mare de la Grădinița cu program normal Ocnița îndrumată de educatoarea Zinveli Gabriela și biserica au încheiat și un parteneriat prin care legătura dintre copii și biserică să fie cât mai apropiată și de a-i ajuta să înțeleagă rostul Bisericii în viața lor de la o vârstă cât mai fragedă.

De asemenea prin intermediul bisericii elevii și preșcolarii Școlii Gimnaziale Ocnița au primit de la membrii Asociației Prietenia Ecumenică din România, de Crăciun cadouri la fel și de Sfântul Nicolae când au colindat la biserică . Bucuria copiilor a fost însă o răsplată mare pentru cei care au făcut eforturi material și au sacrificat din timpul lor pentru a pregăti darurile. Tocmai de aceea membrii Asociației Prietenia Ecumenică au spus că acțiunile de acest fel nu se vor opri aici, ci vor continua și în anii următori.

prof. înv. preșcolar Gabriela ZINVELI,
Grădinița cu Program Normal Ocnița

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu