luni, 11 mai 2020

Împreună este cel mai bine


Alexandra-Elena Feldrihan, clasa a V-a
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Solidaritatea oamenilor se manifestă în general în situații dificile, în situații de criză precum pandemia provocată de Covid 19. Această situație de criză a început în urmă cu două luni și, din păcate, nimeni nu știe când se va termina. Unii oameni sunt în linia întâi, alții sunt în categoria persoanelor vulnerabile, sau se află în șomaj tehnic, sau situația de a nu mai avea loc de muncă..., toate acestea îi fac să fie triști, speriați și neliniștiți.
Deși tuturor ne e greu, oamenii adevărați sunt aceia care se gândesc și îi ajută și pe alții, măcar încurajându-i verbal.
Cetățenii Uniunii Europene au arătat că sunt solidari prin faptul că țările și-au trimis echipe de medici și alți specialiști pentru a lupta împreună cu virusul care amenință omenirea. Și țara noastră a trimis în Italia, de exemplu, o echipă de medici care s-a alăturat specialiștilor de acolo. De asemenea, țările lucrează împreună pentru a obține un vaccin și-au trimis echipamente de protecție și alte materiale.
Cetățenii simpli se încurajează cântându-și unii altora sau celor din linia întâi, prietenilor din diverse state, își distribuie pe internet mesaje de încurajare și mesaje în care caută să fie optimiști folosind timpul de acasă pentru a sta mai mult cu familia.
Solidaritatea cetățenilor se vede și în rugăciunile pe care unele state le fac pentru cetățenii lor și cetățenii altor state, toate acestea dorind să ne facă să nu fim negativiști și să înțelegem că împreună putem trece cu bine peste toate... Împreună – Totul va fi bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu