joi, 21 mai 2020

Un concurs inspirat și… motivant!


Mara Ioana Sfintean, clasa a VII-a
Școala Gimnazială Nr. 1, Bistrița/
Palatul Copiilor Bistrița

Concursul de eseuri „Solidaritatea cetățenilor Uniunii Europene privind Covid-19”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul de Informare Europe Direct Bistrița, derulat în preajma zilei de 9 mai, m-a îndemnat să scriu și să reflectez asupra perioadei în care ne aflăm cu toții. A tratat o temă care mi-a dat de gândit asupra importanței nemăsurate a solidarității, atât pe timp de criză, cât și în viața de dincolo de aceasta. Mi-a adus multă inspirație și speranță.
Odată cu participarea mea în cadrul concursului, am scris rânduri care, pentru mine, au însemnat o eliberare a tot ceea ce gândesc și ce simt. Totodată, am dorit să transmit emoția și puterea de care nu ne putem lipsi în acest amalgam de greutăți.
Și, iată, câteva zile mai târziu, am primit cu bucurie vestea câștigării premiului al III-lea iar colega mea Oana Valentina Beudean, de la Palatul Copiilor Bistrița, a primit premiul al II-lea! Am pornit spre librăria Casa Cărții, pentru revendicarea acestuia, premiul constând și în achiziționarea unor cărți pe baza unui voucher. Odată ce am pășit în minunata încăpere cu o gamă variată de lecturi, m-am simțit în largul meu. Aici, am privit lumea din spatele problemelor. Am avut ocazia de a-mi alege romane fabuloase, pe care mi le-am dorit din suflet și pe care le lecturez „acum”, înainte și după momentul în care scriu acest mesaj de mulțumire pentru premiul acordat mie, de care mă bucur nespus de mult.
Pentru mine, acest concurs a fost unul care m-a motivat să dau frâu liber gândurilor mele și a făcut posibilă îndemnarea lumii spre mai bine. Le mulțumesc organizatorilor pentru acest concurs minunat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu