miercuri, 20 iulie 2022

 

SMART TEACHERS PLAY MORE – mobililate de învățare în Islanda

În perioada martie 2022-ianuarie 2023, Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud implementează proiectul Promoting social inclusion through access to outdoor education”, număr de referință 2021-EY-PMIP-0015, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor.

Unul dintre obiectivele proiectului este dezvoltarea, în rândul cadrelor didactice din județ, a unor instrumente și competențe necesare pentru a crea starea de bine la clasă și pentru a gestiona predarea-învățarea prin jocul outdoor, mișcare și simțuri. În acest sens, în perioada 10-16 iulie 2022, trei experți educaționali ai CCD BN, Kovacs Roxana-Manuela, Feldrihan Claudia și Hangea Cristina-Maria, au participat la cursul de formare ”Smart Teachers Play More” organizat în Reykjavik, Islanda.

Acesta este un curs inovativ cu o durată de 7 zile ce are la bază jocul ca principală metodă didactică, asociat cu o stare de bine și dezvoltarea creativității. Cursul s-a bazat pe aplicații practice organizate sub forma unor jocuri didactice, schimburi de bune practici, profesorii participanți având ocazia de a face cunoștință cu strategii didactice utilizate în diverse sisteme de educație din Europa.

Pe lângă aceste aspecte, mobilitatea a vizat și familiarizarea cu civilizația și cultura locală fiind organizate o serie de vizite la principalele atracții turistice din țara gazdă. De asemenea, una din seri a fost dedicată interculturalității, profesorii organizând un stand cu produse culinare specifice țării lor, activitate apreciată de toți participanții. Nu în ultimul rând, în programul de activități a fost inclusă și o vizită la Școala de Vară unde profesorii au avut șansa de a observa elementele centrale ale educației antreprenoriale islandeze.

Proiectul va continua cu activități de diseminare la nivel județean, acreditarea unui curs care să valorifice strategiile inovative însușite de către experții educaționali și alte activități științifice.

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Prof. metodist

Hangea Cristina-Maria










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu