vineri, 15 septembrie 2017

La grădiniță poate fi frumos și în vacanță

Profesor învățământ preșcolar Gabriela ZINVELI,
Angela BURDUHOS,
Grădinița cu Program Normal Viișoara

Atelierele de vară Șotron desfășurate timp de două săptămâni în luna iulie la grădinița cu program normal Viișoara au deschis noi orizonturi pentru 12 copii ce provin din familii defavorizate, i-a făcut să vină cu drag în fiecare zi la grădiniță și le-a dat posibilitatea copiilor defavorizați să aibă o educație timpurie de calitate în vederea reducerii riscului de abandon școlar.

Fiecare zi a fost diferită și a avut o altă temă, copiii au putut să învețe multe lucruri noi și frumoase. Prin materialele trimise de asociația OVIDIU.RO copiii au pătruns pe insula de nisip și putut să exploreze tainele unei educații nonformale de calitate. S-au realizat multe experimente care i-au încântat mult pe copii dintre care cel mai mult le-a plăcut experimentul cu germinarea unde copiii au văzut cum cresc plantele. Au desfășurat diferite jocuri noi, au citit împreună cu educatoarele, au mers la biserica unde părintele le-a dat câteva sfaturi bune copiilor, au făcut o vizită la Muzeul Județean și o plimbare în Pădurea Shuleward locuri în care familiile nu i-au dus niciodată.
Asociația Ovidiu.Ro a asigurat un buget de trei lei pe zi pentru fiecare copil participant. Un leu pentru igienă și alți doi lei pentru gustare, bani din care s-au cumpărat inclusiv pastă și periuță de dinții, copiii învățând să le folosească corect pe acestea.
A fost o experiență frumoasă atât pentru copii cât și pentru noi cadrele didactice. Noi cadrele didactice am învățat multe din metodele de predare a asociației Ovidiu.Ro metode care pe viitor le vom aplica și la grupă.

Activitățile s-au terminat cu o festivitate unde copiii au primit o diplomă de explorator și cărți din care să le citească părinții lor acasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu