luni, 25 septembrie 2017

„Săptămâna meseriilor” la Liceul Tehnologic Agricol Beclean

prof. Mircea-Florin MAGDEA
director Liceul Tehnologic Agricol Beclean

În perioada 3-7 aprilie 2017 s-a desfășurat prima ediție a evenimentului concurs intitulat „Săptămâna meseriilor”, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Scopul acestui concurs a fost încurajarea tinerilor de a alege o meserie de viitor bazată pe învățământul profesional și tehnic.
Obiectivele au fost găsirea de noi modalități de a sprijini pătrunderea tinerilor pe piața muncii de către cele două instituții organizatoare. Beneficiarii acestui concurs au fost elevii de la liceele tehnologice, programul vizând, astfel, pregătirea lor profesională pentru o meserie de viitor.

„Săptămâna meseriilor” a început luni, 3 aprilie 2017, la Liceul Tehnologic Agricol Beclean unde a avut loc concursul de horticultură intitulat „Grădinarul creativ”. Concursul a avut loc pe lotul didactic de la liceul gazdă, lot care se află în curtea unității de învățământ. Temele și probele concursului au fost:
- Lucrări de formare și întreținere a coroanei la pomii fructiferi;
- Altoirea la pomii fructiferi în ochi crescând.
Echipele participante au fost formate din trei elevi și un cadru didactic însoțitor. Fiecare echipă a avut și un elev de rezervă. Elevul de rezervă de la echipa „Tânărul pomicultor” a fost elevul Avram Sergiu Mirel, din clasa a IX-a A. La secțiunea „Grădinarul creativ” organizat la Liceul Tehnologic Agricol Beclean au participat trei echipaje din trei unități școlare tehnologice: Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, Liceul Tehnologic Lechința și liceul gazdă-Liceul Tehnologic Agricol Beclean.
„Săptămâna meseriilor” (3-7 aprilie) s-a încheiat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud cu festivitatea de premiere a câștigătorilor concursurilor desfășurate sub genericul „O meserie pentru viitor”. La concursul „Grădinarul creativ” locul I a fost obținut de echipa „Tânărul pomicultor” de la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, format din elevii Costin Camelia (XI B), Rațiu Ionuț-Marcel (XI B) și Tertiș Valeriu Gavrilă (IX A), în coordonarea profesorilor Marius Lăpușan și Horea Precup. Locul II a fost câștigat de Echipa „HortART” de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, iar locul III de Echipa „Flori Lechințene” de la Liceul Tehnologic Lechința. Premiile oferite de către sponsori au fost: cuțite de altoit, fierăstrău de tăiat crengi, foarfeci de grădină, iar Centru Europe Direct Bistrița a premiat elevii cu ghiozdane și materiale informative privind poveștile de succes ale Europei și viitorul Uniunii Europene.

Mulțumiri merită toate cadrele didactice, personalul didactic, nedidactic și auxiliar, precum și elevii unității noastre școlare care s-au implicat în organizarea și sprijinirea acestui demers educativ. Sunt tare mândru de toți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu