marți, 9 martie 2021

Cadou pentru MAMA – ediția a XVII-a a concursului literar AMÂNDOI ÎN ABURUL PÂINII

Scrieri din Atelierul Primăverii

 

Alexandra Andreea MÂNZAT,
Palatul Copiilor Bistrița

 

Relația dintre o mamă și copiii ei este, în esență, cea mai intimă formă de apropiere din câte se cunosc. Contextul pandemic a încurajat, de asemenea, această legătură emoțională, stârnind copiilor impulsuri creative valorificate și în cadrul concursului „Amândoi în aburul pâinii”.

Concursul Național de creație artistică, inițiat și derulat In memoriam Cezara Codruța Marica, dedicat zilelor de 1 și 8 Martie, AMÂNDOI, ÎN ABURUL PÂINII, ediția a XVII-a, organizat de Fundația Culturală „Cezara Codruța Marica”, Editura „Cezara” și Centrul de studii literare „Grigore Vieru” din Târgu-Mureș și-a desemnat câștigătorii.

Ne bucurăm că, printre laureați, am regăsit și bistrițeni, cu premii și mențiuni. Redăm linkurile unde au apărut rezultatele.

https://www.cuvantul-liber.ro/news/122153/61/AMaNDOI-iN-ABURUL-PaINII

https://rasunetul.ro/bistrita-pe-podium-la-concurs-national-de-creatie-artistica-amandoi-aburul-painii

La ciclul primar au fost pe podium: Timeea Sfîriac, Tudor Moldovan și Diana Radu; la gimnaziu: Antonia Baciu și Alexia Dohotari, iar la liceu: Maria Matean, Iulia Rebrean, Oana Moldovan, Oana Valentina Beudean și Antonia Maria Chiciudean. Elevii bistrițeni câștigători reprezintă Colegiul Național Andrei Mureșanu, Bistrița și Palatul Copiilor Bistrița, coordonați de profesoarele: Aurora Rad, Diana Morar, Ionela-Silvia Nușfelean.


Articolul îl ilustrăm cu lucrarea plină de căldură a talentatei eleve Alexia Dohotari, clasa a VIII-a, de la Palatul Copiilor Bistrița, care ne surâde, discret și tainic, din fotografie.



Laureații au oferit în acest an un alt fel de cadou mamelor, nu doar zâmbete și flori, ci și o nominalizare la un concurs care le pune pe un piedestal și care, înainte de toate, le sărbătorește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu