marți, 8 iunie 2021

Tanti auguri, Italia!

 Ioana Nectaria BĂLAN, clasa a VII-a,
Italiană creativă,
Palatul Copiilor Bistrița

 

În grădina Palatului Copiilor Bistrița, printre copaci ornamentați și flori îmbujorate, elevi ai grupei de italiană creativă, coordonată de profesorul voluntar Ioan Sabin Mureșan, alături de prieteni de-ai lor de la informatică, creație literară, au sărbătorit, conform regulamentului, Ziua Italiei, marcată pe 2 iunie. Instituția noastră e implicată și în proiecte Erasmus în care Italia ne este partener, astfel că evenimentul e susținut din toate părțile.




Aceștia au recitat, bilingv, poezii pline de speranță, au lecturat mesaje proprii, acompaniați de muzică italiană. Colega mea mai mică, Teodora Maria Alexandru, clasa a II-a, foarte pasionată de Italia, a exclamat: „Italia este minunată! Colosseumul este în Roma. Acolo s-au inventat pizza și înghețata. Aventurile lui Cepelică și Povești la telefon au fost scrise de Gianni Rodari. El este un autor italian foarte jucăuș.” Recent, Teodora a fost premiată pentru un concurs de poezie, astfel că, i s-a urat, din toată inima, să cucerească Italia cu poezia.




Cu toate că nu sunt de cetățenie italiană, acest lucru nu i-a oprit pe elevi și profesorii lor din a se simți bine la mica petrecere. Au schițat pași de dans în aer liber, au fredonat șlagăre italienești îndrăgite, au cântat „Tanti auguri”, au oferit semne de carte specifice participanților și au savurat gustări ambalate în culorile steagului Italiei. La finalul aniversării, copiii au plecat spre casă nu doar cu noi cunoștințe despre Italia, ci și cu zâmbetul pe buze.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu