joi, 10 iunie 2021

Târg de științe – ediția I, an școlar 2020-2021

 prof. Andrei COSTEA-VELEA,
Clubul Copiilor Sângeorz-Băi,
prof. Marin VARVARI,
Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi Sângeorz-Băi

 

Experiențele autentice de învățare, în opoziție cu învățarea teoretică, permite elevilor o înțelegere mai profundă a modului în care trebuie percepută lumea înconjurătoare, a întrebărilor ce trebuie formulate precum și a modului în care pot afla răspunsuri.

Învățarea experiențială este cea mai bună metodă de a-i apropia pe elevi de lumea științifică autentică.

O strategie a învățării experiențiale este organizarea unui târg de științe.

Târgurile de științe oferă posibilitatea elevilor de a-și etala cunoștințele din diferite domenii într-o manieră integrată, personalizată, fără îngrădirile specifice învățământului formal.




În urma unei colaborări naturale între Clubul Copiilor și Școala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz-Băi, a avut loc în data de 4 iunie 2021 între orele 10.30 și 13 concursul: „Târg de științe” adresat elevilor din clasele primare și gimnaziale. Acest concurs a venit în urma nevoilor de a ne întâlni fizic și a crea proiecte, machete funcționale care să ne arate și să ne încadreze în stilul de învățare STEM care pune în evidență învățarea prin investigație, cercetare și experimentare. În cadrul concursului au participat 21 de proiecte din aria curriculară științe (biologie, chimie, fizică, geografie, istorie). S-a dorit o activitate interdisciplinară care să activeze elevii în proiectarea, realizarea, prezentarea și susținerea lucrărilor.




Toți elevii s-au descurcat minunat, iar la final cei mai merituoși elevi au câștigat premii și au fost tare încântați. Mulțumim pentru implicare tuturor elevilor, dascălilor care au coordonat elevii, Clubului Copiilor din Sângeorz-Băi, Școlii Gimnaziale „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz-Băi și nu în ultimul rând domnilor profesori Costea Velea Andrei și Varvari Marin, cei care au pus bazele concursului și s-au implicat în realizarea proiectului la nivel local, dar nu în ultimul rând comisiei de jurizare formată din trei cadre didactice și o elevă de clasa a opta. Elevii au fost premiați cu diplome și cărți din domeniul științelor.




Pentru gimnaziu premiile au fost:

Locul I – Experimente Fantastice

Locul II – Botanică Minunată

Locul III – România Luminată

Mențiuni – Celula animală. Tablou Natural. Piramide de zahăr.



Pentru ciclul primar premiile au fost:

Locul I – Vulcanul care erupe

Locul II – Steagul României într-un pahar

Locul III – Ploaia într-un pahar

Mențiune – Slaim prietenos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu